loader image

Szerezze meg álmai állását!

A NETRISE, mint adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen Tájékoztatót a Felhasználó előzetes értesítése mellett egyoldalúan, bármikor módosítsa. A Felhasználó a módosítást a Weboldalon – a Weboldal további használata érdekében – el kell fogadnia a Weboldal által biztosított módon. A módosítások az elfogadást követően illetve a Weboldal első használata alkalmával válnak hatályossá a Felhasználóval szemben. Az Internet használatával együtt járnak különböző, a magánszférát fenyegető veszélyek. Felhívjuk a figyelmét, hogy a weboldalon leírt véleménye személyes adat, amelyből különleges adataira, akár származására, politikai véleményére is lehet következtetni.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Törekedj arra, hogy legyen tömör és lényegre törő, az adott pozícióra szabva. Ebben a szakaszban felsorolhatod a tanulmányaidat, a diplomáidat és egyéb
végzettségeidet. Emeld ki a releváns képzéseid, amelyek kapcsolatban vannak a
pozícióval, amire jelentkezel. Ebben a szakaszban bemutathatod magadat és céljaidat és az erősségeidet a
pozícióval kapcsolatban. Leírhatod, hogy milyen területen szeretnél dolgozni,
milyen készségekkel rendelkezel, és mit szeretnél elérni a munkahelyeden.

/ hogyan érdemes használni álláskeresés során?

(x) Az elmúlt években a LinkedIn egyértelműen vezető szerepet tölt be nemzetközi szinten abban, hogy a munkavállalók és a munkáltatók egymásra találjanak. Fontos, hogy megfelelően felépített profillal rendelkezzünk, ha azt akarjuk, hogy a HR-esek minél egyszerűbben megtaláljanak minket. Nehéz kérdés, mi legyen egy cég facebookos profiljának az alapja, milyen kommunikáció legyen az oldalon – elmélkedik a Doransky blog írója. Az a HR-es vagy cégvezető, aki nem néz utána a Facebookon az álláshirdetésre jelentkezőnek, az vagy nem létezik, vagy nem is veszi komolyan az egészet. A facebookos közösségi életedhez nem sokat tesz hozzá, diszkriminációs pontnak viszont használható. A megnyerő arckifejezés és jó kiállás önmagában nem elég, a szakmai rátermettségedet is meg kell mutatnod a CV fotódon.

hogyan készítsünk tökéletes profilt az álláskereséshez

Ehhez a névjegyednél a Contact Infóra kell kattintani, ahol legördülnek a lehetőségek, többek között a linkek szerkesztése. Ha az Other opciót választod, akkor meghatározhatod, hogy mi legyen a linked horgonyszövege. Talán feltűnt az is, hogy a cikkszerkesztő tetején beállíthatsz egy fő képet is. Miután feltöltöd, meghatározhatod, hogy teljes oldalszélességű legyen, vagy kisebb, illetve megadhatsz képaláírást és a szerző nevét. Képet azonban a szövegben is elhelyezhetsz, mégpedig úgy, hogy a kis négyzet alakú ikonra kattintasz az aktuális sor mellett. Míg az előbb elmondottak elsősorban a Linkedin posztokról szóltak, van egy további lehetőség a gondolataid megosztására a közösségi oldalon.

Egy friss vállalat legfontosabb marketingfeladatai

Ne feledje, hogy korlátozott mennyiségű idő áll a rendelkezésére. Ha a jelentkezés módja az, hogy küldjek neked egy magyar és egy angol nyelvű önéletrajzot, plusz egy motivációs levelet, akkor számíts rá, hogy javarészt csak aktív álláskeresők jelentkeznek. Az önéletrajz olvashatóságának és professzionális megjelenésének egyik legfontosabb eleme a betűtípus és a tipográfia.

A kísérőlevél bevezetésének megfogalmazása

Az adatkezelés jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása, amelynek megadása a honlap megnyitásával, illetve egyes regisztrációhoz kötött részeibe történő belépéssel történik. Ezért a Társaság gyakorlata az, hogy a pályázó, felvételiző hozzájárulását a felvételi eljárás lezárását követően kéri a jelentkezőktől. Manapság hatalmas népszerűségnek örvendenek a szelfik, szinte már nem is látni olyan képeket az instagramon vagy a facebookon, jó profil amik nem így készültek. Odaadni valakinek a telefonunkat vagy fényképezőnket, hogy kapjon le minket, amikor épp jó formában vagyunk, ma már nem igazán divat, maximum a nyaralások során. A cél, hogy miközben az eredmények felsorolását olvassa, a munkáltató magában folyamatosan bólogasson és képzelje el Ön hogyan hárulhat hozzá a vállalat sikeréhez. Ha a felsorolásnak vannak olyan elemei, melyek nem érdekesek, azokat inkább törölje.

Valamilyen szinten ezt mindenki teszi, természetesen ez nem bűn, de jobb, ha baráti körben marad, és nem nyilvános az ilyen tartalmú megnyilvánulásod bárki számára. A ruha mellett a fotód hitelességét a kép háttere is befolyásolja. Hiába vagy vasalt ingben/blúzban, ha a háttérben a ruhaszárító fogas és a szétszórt gyerekjátékok a foglalkoztatás feltételei látszanak. A letisztult egyszínű vagy optikailag szépen elmosódott hátterű környezetben készült képek a célravezetőek. A nevem, e-mail címem, és weboldalcímem mentése a böngészőben a következő hozzászólásomhoz. Az életkor alapú hátrányos megkülönböztetés sajnos erősen jelen van a hazai munkaerőpiacon.

A magyar munkaerőpiac megértése

Kapcsolja a történetét egy konkrét vállalathoz és említse meg, hogyan tudna segíteni nekik. A proaktivitás az álláskeresők egyik meggyőző tulajdonsága, amely pozitív fényben tünteti fel, és felkeltheti vele a potenciális munkaadóknak a figyelmét. Annak érdekében, hogy a bemutatkozása ahol álláshirdetést adhat fel megragadja a célközönség figyelmét, néhány kulcsfontosságú részletet kell tartalmaznia. Amikor megírja a bemutatkozását, gondolja át előre a legnagyobb eredményeit azt, hogy mit kell tudniuk Önről a potenciális munkaadóknak és melyek a karrierútjának a legfontosabb állomásai.

egyszerű, gyors önéletrajz fotózás

A Linkedin poszt hossza akár 3000 karakter is lehet, mely elég lehet egy egyszerű történet megfogalmazására, adatok ismertetésére, példaértékű esetek feldolgozására, melyek érdekesek lehetnek a követőid számára. A profilképeden és a munkához kapcsolódó fotókon kívül a Linkedinen nincs helye más képeknek. Felejtsd el az olyan fotókat, melyek a magánéletedhez kapcsolódnak! Úgy fogd fel a Linkedint, mint egy élő önéletrajzot vagy névjegykártyát, amit a partnereidnek adsz oda. Ha mégis segítséget remélsz az ismerőseidtől, akkor is lehetnek olyanok, akikkel nem tanácsos megosztani az erre vonatkozó posztot. Ugyanakkor jelezni tudod a HR-esek felé, hogy épp nyitott vagy, mert van ilyen funkció a Linkedinen, csak be kell kattintanod, ha épp állást keresel.

Viszont azt sem teheted meg, hogy a céged esetében tiltod, hogy más felvegyen a listájára. Tehát bármely cég felvehet téged is a konkurencia-figyelő listára, és erről nem fogsz tudni. Ha viszont olyan embereket látsz itt, akik nem igazán passzolnak a munkakeresésed irányához, akkor valamit változtatnod kell a profilodon, hogy a megfelelő emberek találják meg. Ha túl sok lenne a munka, akkor a tagok listájában („Members”) kiválaszthatod azokat a megbízható személyeket, akiket managernek nevezhetsz ki. Ehhez a nevük melletti három pont ikonra kell kattintani, majd a „Make manager” linkre kattintani. Ha később eltávolítanád őket, akkor az „Admins” listában megteheted ezt.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *